12. november 2011

La Reunion til Richards Bay - Dag 8

"Rendez-vous l'Ocean Indienne"

TID: 09.30 LT / 06.30 UT (Klokken stillt tilbake)
POS: 28*30,4'S 041*35,'E
VIND:5-10 kn/ 60-70 deg
SJØ: 2 m svell
VÆR: Skfri, blå himmel
VIS: 100%,
Baro 1018 hPa
COG: 240* SOG: 3-4 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 91 nm
DISTANSE TIL RICHARDS BAY/EAST LONDON: 496/755

Det ble en herlig dag med et helt uvirkelig møte midt på
havet sammen med Blauwe Pinquin og A Small Nest! Bildet
(som like gjerne kunne vært tatt ved en norsk uthavn en
perfekt sommerdag) sirer vel det meste...
Vi har bestemt oss for å prøve å seile direkte til East
London. Dette for å utnytte værvinduet vi har til å komme
nærmere Cape Town. Normalt er strekningen Richards Bay -
Cape Town en av de vanskeligste leg'ene langs kysten
sørover, og mange venter i uker på rette været for den
seilasen. Ved å gå direkte dit nå, "sparer" vi kanskje en
uke eller to mot Cape Town hvor vi ønsker å være innen 15.
desember.
Vi går nå noe sørover før vi setter kursen rett vest mot
området utenfor Durban, for så å gå inn i den beryktede
Agulhas strømmen der. Strøm (2-4kn)og vind skal så føre oss
raskt de 250 nm ned til East London...
Som vi skjønner av enkelte kommentarer, er det ikke stort
som er endret hjemme mht lørdags-underholdningen :-)
Ha en strålende helg alle sammen.
Her er alt vel om bord!

3 kommentarer:

  1. Hei der tre!

    Det må ha vært et fantastisk møte ute på det store hav!! Et herlig bilde! Her har vi bare en varmegrad, men himmelen er klar, så det ser ut til å bli en fin høstdag.

    Nyhet på kulturfronten er at Knausgård sier at han skal slutte å skrive bøker nå når bind nr. 6 av Min kamp kommer ut i neste uke. Spørs om han klarer å holde det løftet...

    Jeg ønsker dere god seilas mot East London. Klem <3

    SvarSlett
  2. Den 12. november. Hei GoBeyond!
    Dere forandrer noe på seilingsruten som dere forklarer, så lykke til videre!

    Fra dagens aviser:

    NORSK KNEFALL. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim overrasket både Kina-kjennere og andre da han tidligere i uken kåret Kinas tidligere leder Deng Xiaoping til verdens viktigste politiker etter krigen. Og det skjedde i Universitetets aula, på Kunnskapsdepartementets store vitenskapskonferanse…
    Man aner sammenhengen mellom dette og isfronten som har preget forholdet mellom Kina og Norge etter fjorårets fredspris. I beste fall er dette et klønete politisk utspill for å hjelpe sin statsrådkollega Jonas Gahr Støre i UD. (VG)

    HJERNEFRYS… Ved republikanernes nominasjonsdebatt, hvor Texas-guvernøren Rick Perry skulle fortelle liberalisten Ron Paul hva som ville stå øverst på dagsordenen hvis han ble president:
    - Det er tre departementer som skal vekk når jeg kommer til Det Hvite Hus, sa han og viste tre fingre i været, det er Næring-, Utdanning og… og… HJERNEFRYS! …
    - Hva er det tredje igjen? spurte han forvirret mens publikum lo nervøst… han kunne ikke si det.

    Etter dette kommer han neppe til å bli president mener man.
    (senere kom han på det: Energidepartementet)

    KNUT STORBERGET GÅR AV OG GRETE FAREMO OVERTAR som justisminister. Nu spekulasjoner side opp og side ned om dette skyldes dårlig jobb, eller eget ønske fra Storberget. Han har imidlertid sagt fra allerede før Utøya - hendelsen at han ønsket å fratre.

    ESPEN BARTH EIDE (47) OVERTAR SOM FORSVARSMINISTER, og får mange lovord. Solid bakgrunn på alle måter for å overta en slik jobb.

    SPYFLUELARVENE ER SUPEREFFEKTIVE OG HELSEBRINGENDE ”KIRURGER”. Fluelarvenes sårhelende evner har vært kjent helt siden antikken, men etter penicillinets inntog på 40 – tallet forsvant larveterapien nærmest helt. Men nu er det fornyet interesse pga. problematikken rundt antibiotika - resistente bakterier.

    De to siste årene har larveterapi vært en etablert behandlingsform ved UNN i Tromsø og settes inn når mer tradisjonell sårterapi ikke hjelper og det er fare for amputasjon. For 96 av de første 100 pasientene som vi behandlet med fluelarver, var behandlingen en suksess og helt uten bivirkninger, forteller hudlege Bjørn Kvammen. Han ble helt tilfeldig introdusert for larveterapi under et seminar på Sahlgrenska Universitets- sjukehus i Gøteborg.

    PIPPA MIDDELTON (27) ER SINGEL IGJEN. Har vendt seg bort fra sin mangeårige kjæreste, den tidligere cricketspilleren Alex Loudon (31), og søkte umiddelbart trøst hos storesøster prinsesse Kate og sin svoger prins William. Hun tilbrakte forrige helg sammen med dem i Balmoral.
    - ”Nå snakker de knapt sammen” sier en kilde til avisen Sun.

    NORGES NYE NASJONALE TURISTVEI PÅ VARANGERHALVØYA starter i lyng og bjørkeskog, og ender opp i et forrevet månelandskap 16 mil lengre framme: Ishavet neste. Det er E75 og fylkesvei 341 gjennom Varanger – aller lengst nordøst i landet vårt – som er i ferd med å få status som en av Norges 18 nasjonale turistveier.

    Det blir en reise til Norges ytterkant – Ultima Thule – som forfatteren og eventyreren Plinius beskrev for snart 2.000 år siden, i vår flotteste arktiske natur, der det knapt er noen avstand mellom himmel, hav og fjell…

    FRA I DAG SLÅS DNB NOR, POSTBANKEN OG VITAL FORSIKRING SAMMEN. Nå blir det bare DNB for 2,2 millioner kunder. DNB er nå Norges desidert største finanskonsern, der staten eier 34 %, 13.300 årsverk, 13 kontorer i utlandet. Driver bank, forsikring, eiendomsmegling, meglerhus, kapitalforvaltning, og aksje/ rente/ obligasjonsfond.

    F

    SvarSlett
  3. gratulerer med farsdag verdens beste pappa <3 savner deg!!! klem fra kine og tessie:)

    SvarSlett