14. november 2011

La Reunion til Sor Afrika - Dag 10

TID: 09.30 LT / 06.30 UT
POS: 30*06,2'S 036*41,8?E
VIND:10-14kn/ 330-0 deg
SJ0: 2-2,5 m svell/vinddrevet
VAR: Lettere overskyet, opphold
VIS: 100%,
Baro 1006 hPa
COG: 260* SOG: 4 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 145 nm
DISTANSE TIL DURBAN/EAST LONDON: 290/490

Vinden dabbet av utover ettermiddag kveld i går, og det
ble litt lummert utover mot natten. Rundt midnatt
begynnte det å lyne rundt omkring på himmelen, spesiellt
kraftig mot NV. Lite byger frem til 0400 LT, men så
kom lyn, torden, og kraftige byger over oss på en gang!
Vi hadde opp til 50 kn i kastene, og lengere perioder
med 40 kn+. Heldigvis varte dette i bare 3 timer.
Nå motorseiler vi mens vi venter på SØ'lige vinder som
skal komme på denne siden av fronen...
Med værmeldingen i dag må vi avgjøre om vi skal gå
direkte mot East London eller om vi bør gå mot Durban i
første omgang for å ha to muligheter åpne.
Alt vel om bord!

3 kommentarer:

  1. Godt at alt er vel ombord. Lykke til med valg av retning!

    SvarSlett
  2. Den 14. november. Hei GoBeyond!
    Ja, når jeg ser på U- grib, ser det ut som vær- og vindforholdene er svært variable, men det er jo nettopp derfor dette er kjent for å være vanskelig strekk. Det ser ut som dere kunne ønske mer vind…

    Noen nyheter fra dagens VG:

    I DAG ER DET FENGSLINGSMØTE FOR UTØYA - MORDEREN Anders Behring Breivik, og denne gangen får han selv, og presse og publikum (spesielt de berørte og pårørende), være tilstede for første gang. Pårørende frykter at han får tilgang til mikrofon og talerstol, og at han vil forsøke og omskape hele rettsmøtet til en uverdig forestilling.
    Et par hundre mennesker kommer tilstedet, og sikkerhetstiltakene er omfattende.
    Det meldes senere at alt gikk rolig for seg i møtet.

    VERKEN DYRE KREMER ELLER MEDISINSK BEHANDLING er nødvendig for å se yngre ut. Kuren er gratis og virker umiddelbart: Trekk på smilebåndet. Tyske forskere ved Max Planck Instituttet i Berlin slår fast at et enkelt smil kan få deg til å se flere år yngre ut – særlig hvis du er kvinne.

    Disse har spurt mer enn 150 menn og kvinner om alderen på ansiktet i over 1.000 bilder, og fant at forsøkspersonene undervurderte alderen til smilende og glade mennesker! Resultatene er publisert i fagbladet Psychology and Aging, og viste også at kvinner kom best ut i testen.

    DEN 16 – ÅRIGE JENTA HELLE NILSEN FRA RISØY- HAMN i Nordland gikk til topps i NM i SMS – skriving lørdag, og fikk med seg 50.000 kroner og en ny mobiltelefon i premie.

    Ungjenta klarte å skrive:
    ”The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”
    på 28,32 sekunder...

    LØRDAG MORGEN VÅKNET MAGNE THORLEIF MOREN OPP TIL EN ubuden gjest i huset i Ljørdalen i Trysil, like ved svenskegrensen. Stuen var full av glasskår, og han trodde først at det var tyver på ferde. Men syv meter fra vinduet, i sofakroken, lå en død tiur!

    Fuglen hadde brast inn i gjennom vindusruta og gjennom hele stua før den landet. Den må ha hatt en voldsom fart. Vinduet er nemlig av tre lag glass. Vi er glade for at dette ikke skjedde på dagtid med folk inne i stua, sier Moren. Fuglen veier 4,5 kilo, og det er vel ikke utenkelig at det blir en middag av den etter hvert, sier Moren.

    STORTINGET HAR GITT MOMSFRITAK FOR EL – BILER OG elektriske mopeder. Men hvis el – motoren er så svak at du må tråkke selv, er det moms, akkurat som på den enda mer miljøvennlige tråsykkelen.
    - Momsfritak for el – biler er helt absurd, skriver professor Olav Torvund i sin sykkelblogg. Skulle man bruke momsen til å stimulere noe, hadde det vært bedre å stimulere til for eksempel sund mat eller sykkel.

    Og helt absurd blir dette når en sammenlikner sykkel og el – moped: En sykkel med hjelpemotor på inntil 250 W har moms. Er motoren sterkere slik at det ikke er nødvendig å tråkke selv, er det momsfritak! (Enig; hvor dumt kan det bli… Fs anm.)

    GLED DEG TIL ALDERDOMMEN, DEN ER BEDRE enn sitt rykte, fastslår forsker Britt Slagsvold ved Norsk inst. for oppvekst, velferd og aldring (Nova). Man har funnet at det er de eldre som har den høyeste opplevelse av livskvaliteten. De er generelt vel så tilfredse med livet som de yngre, og opplever mindre negative følelser…

    SPARERENTEN VIL STIGE! NÅ SLOSS BANKENE om sparepengene dine! Har du penger på bok? Da er tiden inne til å skaffe deg bedre sparerente, for nå kan du presse bankene!

    (Dette var jo ikke de helt viktige nyhetene da…) F

    SvarSlett
  3. Halloj, jag undrar just hur långt ni har det till East London jämfört med Durban ...är det mycket längre sträcka? Hoppas i vilket fall som helst att ni kan segla med fulla segel utan att behöva gå för motor alltför mycket.

    Här upp i Norden börjar det bli kyligare som sig bör i november ...och mörkare - redan mörkt kl.5 på eftermiddagen. Man blir lika förvånad varje år!?!

    Själv sitter jag på tåget från Sthlm till Lkpg efter en arbetsdag i storstaden. Hoppas på att någon vänlig familjemedlem vill hämta upp på stationen i Mantorp :-)

    All lycka på sista etappen önskar
    Caroline

    SvarSlett