13. november 2011

La Reunion til (Richards Bay) Sor Afrika - Dag 9

"Rune, alias Svetlana, holder daglge bingoseanser på VHF"

TID: 09.30 LT / 06.30 UT
POS: 29*28,0'S 039*22,5'E
VIND:12-14kn/ 340 deg
SJØ: 1-2 m svell/vinddrevet
VÆR: Lett skydekke, opphold
VIS: 100%,
Baro 1014 hPa
COG: 245* SOG: 8,5 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 130 nm
DISTANSE TIL DURBAN/EAST LONDON: 435/635

Då var det dax før svenskt blogginlægg! Gårdagen bjød på
sol och lætt segling. Eftermiddagen var så dær magisk
med vacker solnedgång och en næstan ænnu finare
månuppgång. Ingen dålig utsikt från middagsbordet. Till
efterrætt blev det klassiska chokladbollar!
Mer brød har blivit bakt. Lite mer vind och lutning på
båten idag. Stormfocken har blivit riggad, så nu ær vi
redo før lite starkare vind som ska komma det næsta
dygnet. Rune (Svettlana) håller sin dagliga bingo før
Small Nest barnen. Vældigt populært!
Vi har inte bastæmt var vår destination i Syd Afrika blir.
Tillåter vædret blir det East London annars lutar det mot
Durban. Efter ny væderrapport i morgon får vi gøra ett
beslut.
Det var allt från oss från Indiska Havet!
ps. grattis alla svenska pappor!
Alt vel om bord...

4 kommentarer:

  1. Den 13. november. Hei GoBeyond! Bra bilde av Rune fra bingostunden, og kjempehyggelig med svensk innlegg på bloggen! Ha fin tur fortsatt!

    Jeg har helt glemt bort at Ulvang mfl. er på vei mot sydpolen. Har kopiert litt om dette fra A-posten:

    Roald Amundsen var den første som nådde sydpolen. Der opprettet han en basen Polheim som ble brukt til å fastslå hvor pol- punktet lå. Dette fant sted 14. - 17. desember 1911, altså for snart 100 år siden! I dag ligger den amerikanske forskningsstasjonen Amundsen-Scott South Pole Station på polpunktet.

    UVÆR HINDRER SYDPOL-EKSPEDISJON. Kuling rett i mot og minus 20 gjør at jubileums-ekspedisjonen med Vegard Ulvang & co til Sydpolen ligger stille. De er nå 227 kilometer etter Amundsen.

    Halvveis i dagens etappe måtte Vegard Ulvang & co slå opp teltene på grunn av uvær.
    - Heldigvis har temperaturen steget til mellom minus 15 og 20. Vi slår leir mens vi har kontroll, skriver ekspedisjonen på sin blogg.

    Fredag passerte de det punktet der det ”bare” var 1000 kilometer igjen til Sydpolen, og de hadde lagt bak seg drøyt 300 kilometer. Da var det minus 30. De er på Ross- isen, et enormt område med tykk hav- is, der det er ca 700 kilometer fra sjøen til fjellene begynner.

    Ekspedisjonen er nå ca halvveis over den enorme is - sletten, som inneholder farlige partier med sprekker. Snart kan de begynne å skimte fjellene og oppstigningen opp Axel Heibergbreen til nesten 3000 meters høyde.

    Ekspedisjonen kom sent i gang, på grunn av uvær. Planen var at de skulle bruke 57 døgn, like lang tid som Amundsen, men nå ligger de 13-14 døgn etter.

    Ifølge Amundsens dagbok var det for nøyaktig hundre år siden solskinn og vindstille i det samme området, og de gjorde god fart med hundespannene. - Vi må virkelig stå på for å klare målet innen 14/12, og vi m ha medvind, sier Winther.

    TYSKLAND HAR LENGE HATT EN PLAN OM Å STENGE SINE ATOMKRAFTVERK innen 2035. Men nu etter ulykken i Japan, er det besluttet at disse planene skal fremskyndes. Flere kjernekraftverk ble stengt umiddelbart, og siste verk skal stenges innen 2022.

    Inntil den tid skal energiforsyningen i Tyskland legges om til fornybare kilder. Og vindmøller skyter allerede opp, hus tettes, og alle kan ha sitt eget lille kraftverk i hagen. I tillegg vil man også i perioder kunne benytte gassfyrte kraftverk, som avgir vesentlig mindre CO2 samt renere avgass enn de oljedrevne kraftverk. Målet er nu at 35 % at kraften skal komme fra fornybare kilder om ti år og nærme 100 % om 40 år!

    Tyskland har i mange år investert mye i sol-, vind- og biomasse og vil bli verdens beste på fornybar energi. Energiomleggingen kan bli en fordel for tysk eksport, høyteknologi som fremmer effektivitet er etterspurt. Og det er nødvendig, for kostnaden for disse planene er høye, 40 mrd euro innen 2015. Dette vil også føre til stigende energipriser både i Tyskland og ellers i Europa.

    POLITIET HAR STARTET ETTERFORSKNINGEN AV ORGANISASJONEN SOS Rasisme, for falsk forklaring og bedrageri. Daglig leder Kjell Gunnar Larsen er også under etterforskning for trygdesvindel.

    F

    SvarSlett
  2. Den 13. november. - Hei GoBeyond! Det blir mye i dag, det bare ble sånn…

    NOAHS ÅRLIGE FAKKELTOG MOT PELSOPPDRETT samlet lørdag nærmere 4.000 deltakere. Blant dyrevernforkjemperne som holdt appeller, var flere politikere og kjendiser.
    (NOAH er organisasjonen som alltid fremmer dyrenes sak)
    - Jeg synes det gikk veldig bra i år. Det var mange sterke appeller. Det nærmer seg 4.000 deltakere, vi må vente litt på de endelige tallene, sa NOAH-leder Siri Martinsen til NTB.
    - At politikerne drar ut avviklingen av pelsoppdrett, fører til et sinne i det norske folk. Blant annet fortalte Jenny Skavlan at hun hadde med seg både mor og mormor i toget. Det viser en bredde at tre generasjoner er med, sier Martinsen.

    MEDLEMMENE AV DEN ARABISKE liga samlet seg lørdag til et nytt krisemøte om situasjonen i Syria. Her ble det klart at Syria blir suspendert fra ligaen, inntil syriske myndigheter oppfyller punktene i fredsplanen.
    - Den arabiske liga ekskluderer de syriske delegatene fra alle sine aktiviteter inntil punktene i fredsplanen blir gjennomført. Ligaen ber sine medlemsland trekke tilbake sine ambassadører fra Syria.
    - Ligaen varsler også at den vil iverksette økonomiske og politiske sanksjoner mot Syria, og oppfordrer Syrias hærer til å stanse drapene på sivile.
    - 19 land stemte for suspenderingen. Kun Libanon og Jemen stemte imot, mens Irak var avholdende under avstemmingen.

    OVER 30 JOURNALISTER IFØRT MASKER og beskyttelsesutstyr besøkte lørdag for første gang atomkraftverket Fukushima Daiichi etter at verdens verste atomkraftulykke siden Tsjernobyl-ulykken inntraff i mars.

    Atomkraftverket har vært hermetisk lukket for omverdenen siden jordskjelvet og tsunamien 11. mars i år, som førte til nedsmeltingen av det radioaktive brenselet i tre av atomkraftverkets reaktorer.

    Reaktorene var fylt av veltede lastebiler, forvridd metall og store sammenfoldede vanntanker. Senere analyser viste at de radioaktive utslippene var dobbelt så høye i Japan som hva man først antok

    MELDINGEN OM BERLUSCONIS AVGANG ble møtt med stor applaus på plassen foran presidentpalasset, hvor mange hundre mennesker samlet seg lørdag kveld.
    Berlusconis regjering har fortsatt ansvar for de løpende forretninger inntil en ny regjering er på plass. Presidenten, Giorgio Napolitano, begynner konsultasjonene om dannelsen en ny regjering allerede søndag.

    FYLLEKJØRTE MED 3,5 I PROMILLE. Mannen, som er lege og tilknyttet Universitets-sykehuset i Nord-Norge (UNN), ble stoppet av politiet den 4.oktober, skriver Nordlys. Han er tidligere dømt for fyllekjøring.
    En promille på 3,5 promille kan ifølge opplysninger føre til pusteproblemer, tap av bevissthet og mulig død. Den høye promillen tyder ifølge politiet på at mannen har utviklet høy toleranse for alkohol.

    NÅR KASTANJENE BLOMSTRER I BYGDØY ALLÉ sang Jens Book-Jenssen i 1949, og gjorde gaten kjent over det ganske land. (fra Oslo-nytt)

    Men nu er skjønnheten unektelig falmet etter flere tiår med enorm trafikk, og fortsatt suser 30. 000 biler og 1800 busser gjennom Bygdøy allé hvert døgn.
    At man i mange tiår har saltet både gate og fortau, er i ferd med å ta knekken på kastanje- trærne. Og det flaneres ikke lenger nevneverdig, slik man gjorde før… (slentre, spasere)

    F

    SvarSlett
  3. God farsdag pappan! Love you! <3 Thea

    SvarSlett
  4. Halloj hela gänget!
    Låter som en superfin seglats med sociala inlägg. Här på skrivargården har vi fars dag middag och de tre döttrarna har hedrat sin far med böcker :-) Ronja dricker mjölk för fullt och stora delar kommer ut i kaskader med jämna mellanrum på väl valda nytvättade byxor eller stickade tröjor. Tyra liggare i soffan och brasan har varit tänd.
    Misan har förgyllt tillvaron på gården hela helgen och föräldrarna har varit hos Birath i Karlsborg.
    Hoppas sista biten fram till Sydafrika blir finfin!
    Stora kramar från pappa, mamma, systrarna och systerdottern!

    SvarSlett