30. november 2011

Knysna, S.A.

Jippi! Vi kom frem til innløpet ved Knysna kl. 08.00 i morges. Selv om pilotbøkene advarte mot å forsøke å gå inn etter høyvann (pga sterk utgående strøm og svell  med brytende bølger ved terskelen til innseilingen), gikk det helt uproblematisk selv en time etter høyvann…

Knysna er en usedvanlig vakker og hyggelig naturhavn, godt beskyttet mot vær og sjø innenfor høye klipper mot havet.

Lover å komme med blogg om Durban, Port Elizabeth, og Knysna snart! J

Alt er supervel om bord!!!

6 kommentarer:

  1. Dere er helt på høyde med de fleste seilerne som skulle komme inn til Cape T fra Vest. Der var det halvparten som brøt.
    Jammen går det unna med dere nå, og dere må være populære, for de gangene jeg får nytt fra Seilas på e-post og logger på ser jeg Rune og Mads figurere blandt bildene av de som er FB venner med Seilas.
    Dere må kose dere i Knysna. Jeg skal "flakse" en tur til Indonesia i morgen så nå står pakking på tur, skal tilbake hit til Singapore neste uke og hjem til neste helg.9-10/12.
    God tur videre når den tiden kommer.

    SvarSlett
  2. Hei GoBeyond!
    Interessant å lese om Knysna i Wikipedia. Fotoene viser at det er en vakker og flott by, sikkert hyggelig for turister og tilreisende, med mange bra steder å besøke.
    Blir interessant å høre mere fra dere!
    F

    SvarSlett
  3. Den 2. desember. Hei GoBeyond!

    Oppdatering fra VG publisert 30/11 vedr. Ulvangs ekspedisjon og to andre ekspedisjoner mot sydpolen, der de ønsker å være den 14. desember:

    SYDPOLEKSPEDISJONEN TIL ULVANG stoppet av dårlig vær, 500 km fra polpunktet.

    Den største norske sydpol - ekspedisjonen er blitt stoppet av dårlig vær. Til Sydpolen gjenstår det en strabasiøs ferd på 500 kilometer.

    - I løpet av natt til onsdag økte vinden, og det var ikke forsvarlig å legge ut på tur. Til det var faren for forfrysninger for stor, skriver ekspedisjonens medlemmer på onsdagens blogg.

    Ekspedisjonen som består av direktør Jan-Gunnar Winther, historiker Harald Dag Jølle, Vegard Ulvang og eventyrer Stein P. Aasheim har tilbakelagt 812 kilometer i isødet, men må vente på bedre vær før de beveger seg mot polpunktet som ligger 2.850 meter over havet.

    På grunn av jordrotasjonen er atmosfæren tynnere ved polene enn ved ekvator, og det gir lavere trykk og mindre oksygen. På bloggsiden anslår Jølle at 3.000 meter over havet i Antarktis tilsvarer rundt 3.550 meter i Himalaya.

    Ferden mot polpunktet var fra tidligere en uke forsinket på grunn av dårlig vær.


    PARTY MED GODSAKER

    Ekspedisjonen har lenge slitt i motbakker og vanskelig terreng. Fra havnivå har ekspedisjonen sakte, men sikkert kommet seg opp på det såkalte Platået, 3.000 meter over havet.

    Onsdag var det storm i kastene og minus 30 grader, men noen gode hjelpere hadde plassert godsaker i depotposene som de kunne hygge seg med og duoen Ulvang/Jølle var ikke sene om å arrangere et kom-som-du-er-party for ekspedisjonsdeltakerne.

    Ulvang og co. har som mål å nå polpunktet på 100-årsdagen for Roald Amundsens flaggplanting 14. desember.

    (Det gjenstår altså 500 km og 12 dager til den 14/12; ca 41 km pr dag; mulig???. Planen var 57 dager på 1350 km som er 24 km pr dag. Fs anm. Spennende…)


    TRE EKSPEDISJONER

    I kamp med naturkreftene i Antarktis er også to andre norske og en australsk sydpolsekspedisjon. Asle T. Johansens ekspedisjon har sitt depot på Platået i nærheten av Ulvang-ekspedisjonen.

    Det depotet står foreløpig urørt, men Johansen, Gaute Grindhaug og Agnar Berg har valgt å ta den lange ferden på treski og med tunge sleder, en tro kopi av Amundsens utstyr.

    Den siste norske ekspedisjonen består av Aleksander Gamme og Steffen Dahl som fra hvert sitt utgangspunkt skal gå solo til polpunktet.

    F

    SvarSlett
  4. Så godt at dere er komet vel frem! Gleder meg til blogg :-)

    SvarSlett
  5. Godt at det gikk fint!
    Hurra for Elin i dag!

    SvarSlett